EVENT GO · FOLLOW SPORTS EVERYWHERE
ENG · ESP · CAT · FRA

QUÈ T'INTERESSA?

Abril 2018
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
,

Mundials MBike – Saalfelden Leogang

Veniu als Campionats Mundials de la UCI de Bicicleta de Muntanya i de Trial de Saalfelden Leogang amb EventGo !

Aquesta prova, que es disputa a la regió de Saalfelden Leogang (als Alps austríacs), enfrontarà els millors ciclistes de muntanya del món. La presència de les estrelles del circ mundial de l’especialitat, l’elit dels ciclistes de bicicleta de muntanya, garanteixen l’emoció del campionat!

Els Campionats Mundials de Saalfelden Leogang inclouran curses de diverses modalitats de bicicleta de muntanya: Four cross, descens, cross country (amb les modalitats eliminatòria i olímpica) i trial (amb reglament UCI).

Four cross (sovint abreujat com a “4-cross” o com a “4X”). Aquesta modalitat consisteix en curses eliminatòries on 4 participants competeixen en una pista que alterna revolts peraltats, salts i obstacles. És una modalitat que requereix una combinació de destresa tècnica, força física i de capacitat competitiva en enfrontaments directes amb altres corredors.

Detalls de la pista de Four cross:

  • Llargada del traçat:         450 m
  • Desnivell del traçat:       58 m

Descens (sovint abreujat com a “DH” o com a “DHI”). En aquesta modalitat els participants efectuen el descens d’una costa (la totalitat de la cursa és en baixada), passant per una successió de trams ràpids i tècnics (amb peralts, salts, arrels d’arbres, obstacles…) en una cursa contrarellotge. Probablement es tracti de l’especialitat més coneguda i espectacular de bicicleta de muntanya i requereix un nivells tècnic i de pilotatge molt elevats, deixant de banda un valor considerable, ja que en les proves de descens es poden arribar a assolir velocitats de 70 o 80 km/h.

Detalls de la pista de Descens:

  • Llargada del traçat:         2600 m
  • Desnivell del traçat:       524 m

Cross country (sovint abreujat com a “XC”). Les curses d’aquesta especialitat es disputen en circuits que alternen pistes i camins de bosc (ocasionalment amb trams de connexión pavimentats). Es tracta de circuits no especialment exigents des del punt de vista tècnic, ja que aquesta modalitat posa l’èmfasi en la resistència física més que no pas en la capacitat tècnica.

A Saalfelden Leogang es disputaran curses de dues modalitats de Cross country: Cross country Olímpic (XCO) i Cross country eliminatori (XCE). En el primer cas, es tracta d’una modalitat que se centra en la resistència física i on un elevat nombre de ciclistes competeixen alhora, mentre que en el segon cas es busca una aproximació més espectacular, amb curses eliminatòries a l’esprint de 4 corredors.

Detalls del circuit de Cross country:

  • Llargada del traçat (XCO):            4600 m
  • Llargada del traçat (XCE):             600 m

Trial. En les proves de trial els ciclistes han de superar obstacles agrupats en seccions sense posar els peus a terra, en cas de fer-ho acumulen punts de penalització. Un cop superades totes les seccions, el participant amb menys punts de penalització és el guanyador. Els obstacles més comuns són roques o troncs, però poden incloure gairebé qualsevol cosa.

Programa de competicions (a febrer de 2012): 2012_UCI_MTB_World_Championships_Programme

Per tal que us pugueu fer una idea de com és la competició a  Saalfelden Leogang us deixem un vídeo amb algunes de les millors imatges de l’edició de l’any passat:

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

 

Fonts:

Fotos: Saalfelden Leogang Touristik GmbH

Vídeo pujat per ucichannel