EVENT GO · FOLLOW SPORTS EVERYWHERE
ENG · ESP · CAT · FRA

QUÈ T'INTERESSA?

Abril 2018
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
,

Gran Premi Aperol de Catalunya de MotoGP

Fidel a la seva cita anual, el mundial de motociclisme (oficialment, FIM Road Racing World Championship Grand Prix) torna al Circuit de Catalunya en motiu del Gran Premi Aperol de Catalunya de MotoGP.

El Circuit de Catalunya és una pista ràpida i tècnica. La seva varietat i complexitat, juntament amb una certa irregularitat del ferm (producte de la utilització del circuit per part de la F1), fan que sigui un circuit molt exigent tant per a les motos com per als pilots. El circuit té 4,727 km de longitud i té canvis de desnivell, revolts tancats en baixada, llargs revolts ràpids i una de les rectes més llargues del calendari de MotoGP (on en cursa s’assoleixen velocitats de fins a 330 km/h). Els punts d’avançament més coneguts són el primer revolt i el revolt de “la Caixa” a l’entrada del sector de l’estadi del circuit. Aquest últim revolt és probablement l’últim punt d’avançament “segur” del circuit abans de la recta principal, motiu pel qual moltes de les curses s’acaben decidint aquí. Es tracta, en definitiva, d’un circuit molt ràpid i amb una atmosfera càlida proporcionada pels milers d’aficionats que omplen les tribunes del circuit.

Des del punt de vista de l’espectador, és un gran circuit, amb unes bones instal·lacions i una meteorologia que acostuma a ser bona (porteu protector solar i barret!) i on la pluja només fa acte de presència en comptades ocasions. Històricament, a més,  aquest Gran Premi ha donat grans curses. En 125cc són especialment recordades les curses de 2003, amb victòria local de Pedrosa davant Luthi, i de 2007, amb Tomoyoshi Koyama com a vencedor. En 250cc destaca clarament la cursa de 2008 amb el duel entre Álvaro Bautista i el malaguanyat Marco Simoncelli. És, però, la categoria de 500cc/MotoGP la que captiva l’atenció de la major part d’aficionats i la que ha donat més curses per al record. Els aficionats locals recorden especialment la remuntada de Crivillé davant d’Okada el 1999, però també la victòria de Capirossi de 2003 (la primer de Ducati en MotoGP) o els duels entre Stoner i Rossi de 2007 (victòria d’Stoner) i entre Rossi i Lorenzo de 2009 (amb victòria final de Rossi després d’un avançament inversemblant en l’últim revolt del circuit).

Però el passat és el passat. Què passarà, enguany? Serà Moto3 tan espectacular com ho eren els 125cc? Guanyarà Maverick Viñales la nova categoria? Què passarà amb Moto2? Serà dominada amb mà de ferro per Marc Márquez o Espargaró, Luthi i companyia plantaran cara fins l’últim moment? Com acabarà MotoGP? Reconquerirà el seu títol Lorenzo? Haurà arribat finalment l’hora de Pedrosa? Què passarà amb Stoner? I Rossi? Podrà el 9 cops vencedor a Catalunya finalment obtenir bons resultats amb la seva Ducati? Totes aquestes incògnites es resoldran en un dels campionats més disputats dels últims anys.

 

 

 

 

 

No us ho podeu perdre! Veniu al Circuit de Catalunya! Veniu al Gran Premi Aperol de Catalunya de MotoGP amb EventGo!

 

 

 

 

 

 

Per a acabar, us deixem el plànol del circuit amb la situació de les diverses tribunes i zones de públic:

Fonts: Imatges cedides pel Circuit de Catalunya (fotografies amb copyright de Miquel Rovira) amb l’excepció de la imatge de Pedrosa (Willtron a flickr) i la imatge del revolt d’entrada a la recta principal (propietat d’EventGo).